جلسه لژیون روز شنبه مورخ 94/12/22
استاد در رابطه با نوع تغذیه در ایام عید فرمودند: با توجه به وجود تخم مرغ در انواع شیرینی که به سرعت فاسد می گردد ، باید از خوردن انواع شیرینی خودداری نمود. به همراه چای بجای خوردن قند از خورما ، کشمش و ... استفاده گردد. انواع نوشابه های گازدار به دلیل داشتن قند بسیار بالا برای بدن مضر می باشد.سالم ترین نوشیدنی آب است.
مصرف آجیل هم نباید از 16 تا 20 عدد بادام و پسته در روز بیشتر شود. تا نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی از خوردن و آشامیدن خودداری شود و قبل از آن هم بهتر است میوه مصرف گردد ولی بعد از غذا تا سه ساعت نباید میوه خورد و مایعات هم در بین غذا نوشیده نشود باید صبر کرد چند دقیقه بعد از غدا خوردن مقدار کمی مایعات برای رفع تشنگی نوشیده شود.
جویدن غذا به اندازه کافی باعث می شود که بزاق دهان با غذا بخوبی آمیخته شده و به هضم بهتر آن کمک می کند. جویدن غذا به سلامت دهان و دندان هم کمک می کند.
صبحانه باید کامل باشد و تنوع غذایی رعایت شود. بهترین نوع صبحانه گردو و پنیر است. یکی دیگر از مواد غذایی مناسب برای بدن که در هنگام صبح هم اثر زیادی دارد شربت عسل است. یک قاشق عسل و آب لیمو ترش تازه حل شده در آب ولرم علاوه بر تنظیم سوخت و ساز بدن به دلیل خاصیت آنتی اکسیدان لیمو ترش ضد سرطان نیز است. خود لیمو ترش به عنوان معجزه قرن شناخته شده که به قول دکتر سمیعی مصرف روزانه آن درصد ابتلا به سرطان را به طور قابل توجهی کاهش می دهد. توده های سرطانی که ممکن است در قسمت های مختلف بدن شکل بگیرد توسط مصرف میوجات دارای آنتی اکسیدان از بین می رود.
مصرف کرفس کوهی به صورت تازه و خام هم فواید زیادی داشته و درمان کننده اختلالات گوارشی بالاخص بیماری های روده می باشد. مصرف چای هم فقط از انواع ایرانی آن توصیه می گردد چرا که اغلب چای های خارجی دارای مواد افزودنی و رنگ دانه می باشند.
نحوه دم کردن چای هم به این صورت است که پس از جوش آمدن آب آن را از روی شعله برداشته و کنار گذاشته تا املاح غوطه ور در آن ته نشین گردد سپس چای خشک را به میزان لازم به آن اضافه نموده و بر روی شعله قرار داده و قبل از به جوش آمدن آن را برداشته و به مدت 8 دقیقه دم می اندازیم تا آماده نوشیدن گردد.
برنج های خارجی موجود در بازار فاقد ارزش غذایی بوده و صرفا ظاهر خوبی دارد. توصیه می شود که از برنج های ایرانی مصرف شود.
استاد در ادامه به رهجویان توصیه نمودند که حتی الامکان از مصرف مواد غذایی که دارای مواد نگدارنده می باشند خودداری کرده و بجای آن مواد غذایی تازه و طبیعی مصرف نمایند. همچنین مرغ های موجود در بازار که اغلب با تغذیه غیر استاندار پرورش داده می شوند دارای مضرات زیادی بوده و باید روش طبخ مرغ به صورتی باشد که این ضرر تا حد امکان کاهش یابد. مصرف غذاهای فست فود دارای سوسیس و کالباس اکیدا ممنوع می باشد و می توان با فراگرفتن طرز تهیه سوسیس و کالباس آنها را به صورت خانگی تهیه کرده و مصرف نمود.
روغن هایی که برای پخت و پز و سرخ نمودن غذا استفاده می شود اغلب به صورت مایع بوده ولی تحقیقات نشان داده که روغن در دمای معمولی حالت جامد دارد و این نوع روغن ها برای حفظ حالت مایع نیاز به مواد افزودنی دارد که برای بدن مضر می باشد پس بهتر است از روغن کنجد و یا روغن جامد استفاده گردد.